Idrætsskader

Idrætsskader rammer rigtig mange idrætsudøvere.  Ca. 20 % af alle som dyrker idræt får i løbet af et år en skade i forbindelse med deres idræt og det gælder såvel for mænd som kvinder og børn. Blandt de voksne kommer flest personer til skade ved løb, fodbold og styrketræning, hvor det for børnenes vedkommende mest sker ved fodbold, håndbold og gymnastik.

Forebyggelse er vigtigt det ved vi her på Park Alléens Fysioterapi og det vil vi rigtig gerne rådgive dig om. Skulle uheldet være ude og du får en skade, så er vi klar med vores ekspertviden til at hjælpe dig, så du kan blive din skade kvit.

Hvilke typeskader kan man få ved motion og idræt?

Rigtig mange idrætsskader er kendetegnet ved at hænge sammen med overbelastning. Men selvfølgelig kan der også opstå akutte skader.

Typiske idrætsskader

  • Muskel, sene og ledbåndsskader f.eks fiberskader, korsbåndskader, skinnebensbetændelse
  • Forstuvninger
  • Hold i ryg og nakke

Forebyggelse af idrætsskader

Da rigtig mange idrætsskader er forårsaget af overbelastning er forebyggelse vigtig i hvilken som helst form for idræt. Det kan være din løbestil bør korrigeres eller du f.eks. udfører din styrketræning uhensigtsmæssigt. Det kan også være du har forkert indstilling sadel på din cykel.

Måske har du tendens til at forcerer din træning og gå for hurtigt frem. Det er her vi på Park alléens Fysioterapi kommer ind i billedet. Vi kan hjælpe ved at rådgive dig om korrekt træning og derved mindske risikoen for at skader kommer igen eller helt undgå dem.

På Park Alléens Fysioterapi vi hver især har mange års personlig erfaring fra idræt og tilbyder bl.a. Løbestilsanalyse, ganganalyse og individuelt tilpassede indlægssåler og, bikefit og meget mere som kan virke skadesforebyggende.

Sammen gør vi forskellen

At blive en skade kvit har den største grad af succes når vi hjælpes ad. Vi kan hjælpe dig med at fjerne smerter og irritation gennem manuelle teknikker og anden behandling evt. med laser eller ultralyd. Det stopper dog ikke der, for du kan aktivt hjælpe til din vej tilbage til før du fik din skade. Ved hjælp af de øvelser du bliver instrueret i, korrektion i din træning samt måden du belaster dig på kan du selv gøre en masse for hurtigere at få det bedre. Det gælder både på kort, men også på længere sigt.

Genoptræning

Din specifikke skade kan være mere sårbar og måske kræve længere supervision og for andre kan det være svært at fastholde sig selv i de gode vaner med træning og bevægelse på egen hånd – det ved vi godt på Park Alléens Fysioterapi.

Vi tilbyder derfor at understøtte med yderligere genoptræning og opfølgning. Vi har bl.a. flere forskellige hold, som du med fordel kan træne videre på. Derudover råder vi over en veludstyret trænings afdeling hvor du på egen hånd, med mulighed for supervision, kan fortsætte din genoptræning. Det er trygt og motiverende.

Er det noget du kunne tænke dig at høre mere om? I så fald vil vi bede dig Kontakt os på info@parkallefys.dk eller ringe til os på 86126060. Du kan også følge med på  Facebook eller/og  Instagram og/eller Linkedin