Hofte/Knæ/Fod

Hofter, knæ og fødder er vores store vægtbærende led. Store led udsættes for store belastninger og de skal hver dag tåle de mange belastninger vi udsætter dem for.  For vi mennesker har så mange sære ting for, som kan give anledning til, at vi får smerter og så kan vi også rammes af medfødte eller opståede lidelser som ændrer på dynamikken og hvad leddene kan klare.

Hvem får smerter i hofter, knæ og/eller fødder?

Kan ramme alle, men risikoen øges med stigende alder. Desuden spiller Arbejdsfunktion, sportsgren, inaktivitet og overvægt også ind som risikoforøgende faktorer.

Mulige årsager til smerter i hofter, knæ og fødder

Akutte smerter er typisk forårsaget af overbelastning over kortere eller længere tid. De mere snigende smerter som kommer over tid skyldes hyppigst slidgigt og som regel ledsaget af igangsætningssmerter.

Akutte smerter opstår oftest ved sport eller anden fysisk aktivitet. Slidgigt derimod er enten som følge af overbelastning af leddene over længere tid (år) og/eller prædisponeret.

Typiske årsager

  • Slidgigt i hofte knæ og fødder
  •  Irriteret slimsæk på ydersiden af hoften, springerhofte, hoftedysplasi
  • Meniskskader i knæ
  • Sene og ledbåndsskader – f.eks. løberknæ, springerknæ, korsbåndsskade
  • Forstuvninger (vrid af led – oftest ankelled)
  • Hælspore, hælpude irritation, irritation af underfoden, platfod

Løb som motion har vundet frem i de senere år og dyrkes af flere og flere.  Under løb kan der opstå  forskellige overbelastninger i fødder knæ of hofter, som enten hindrer eller hæmmer fornøjelsen ved løbeturen. Det kan vi på Park Alléens Fysioterapi hjælpe dig med. Vi har speciale i Løbestilsanalyse, ganganalyse og individuelt tilpassede indlægssåler og anvender både løbebånd og fodscanning til at diagnosticere årsagen til problemet.

Særligt for børn

Osgood Schlatter syndrom er en betændelsestilstand af knæskalssenen der hvor den hæfter på underbenet. Rammer især, men ikke udelukkende, idrætsaktive børn i alderen 9-14 år.

Kan smerte i hofter, knæ og fødder behandles?

Slidgigt og andre indre led skader kan ikke behandles fysioterapeutisk, men vi har stor erfaring i at rådgive dig i forhold til træning og følgetilstande kan ofte bedres eller helt fjernes med behandling.

Mange af de andre tilstande hvor der er tale om overbelastninger kan vi på Park Alléens Fysioterapi hjælpe dig med at få løst gennem behandling.

Genoptræning

På Park Alléens holder vi os hele tiden opdateret på den nyeste viden inden for genoptræning. Bl.a. derfor deltager vi også i et landsdækkende forskningsprojekt –THE HIP BOOSTER.  Projektet er rettet mod undersøgelse a specifik træning af hofter for patienter med konstateret eller mistænk slidgigt i hoften som primære årsag til hofteledssmerter.

Vi har netop startet vores 3. hold og opstarter løbende nye hold som vi har deltagere nok.  Træningen for deltagere er gratis. læs mere om Hip Booster Trial her THE HIP BOOSTER . Din specifikke skade kan være mere sårbar og måske kræve længere supervision og for andre kan det være svært at fastholde sig selv i de gode vaner med træning og bevægelse på egen hånd – det ved vi godt på Park Alléens Fysioterapi.

Vi tilbyder derfor at understøtte med yderligere genoptræning og opfølgning. Vi har bl.a. flere forskellige Hold, som du med fordel kan træne videre på. Derudover råder vi over en veludstyret trænings afdeling hvor du på egen hånd, med mulighed for supervision, kan fortsætte din genoptræning. Det er trygt og motiverende.

Er det noget du kunne tænke dig at høre mere om? I så fald vil vi bede dig Kontakt os på info@parkallefys.dk eller ringe til os på 86126060. Du kan også følge med på  Facebook eller/og  Instagram og/eller Linkedin