Behandling af børn

Behandling af børn

Behandling af børn

Selvom det heldigvis er sjældent at børn har brug for fysioterapeutisk behandling. Så kan de jo også komme til skade på forskellig vis. Det kan også være at de ikke udvikler helt på lige fod med jævnaldrende.

Her på klinikken har vi mangeårig erfaring med at behandle og genoptræne børn.

Et særligt specialområde er de helt små som ind imellem kun vil dreje hovedet til den ene side eller måske holder det lidt drejet .

Spædbørn

Kære Spædbørns familie

Tillykke med jeres lille nye😊

Som nybagte forældre er der nu et lille menneske som er blevet centrum i vores liv, og vi vil dem det allerbedste. En Fødsel kan være hård både for mor og barn. Ved fødslen kan der f.eks. opstå en lille blødning i en af de forreste halsmuskler eller måske får barnet belastet nakken og ryggen.  Disse ting kan resultere i, at barnet måske er mere grædende eller blot ikke vil dreje hovedet og kroppen fuldt til begge sider. Der kan så hurtigt opstå kranieskævhed af baghovedet, da børns knogler indeholder mindre kalk end voksnes og derfor er mere eftergivelige.

Her på klinikken har vi stor erfaring med at afhjælpe disse tilstande og det kræver ikke ret mange behandlinger (typisk 3-5). Vi benytter blide teknikker og laser( til blødninger)  samt grundig instruktion til mor og far om hvad man kan gøre derhjemme.

Der findes også diagnosen Torticollis, som ikke sjældent bruges, hvis barnet ikke vil dreje hovedet til den ene side- det er dog yderst sjældent, at det er den det drejer sig om.

Flade baghoveder ses i dag også langt hyppigere end tidligere, idet det  frarådes at lade spædbørn sove på maven. Hyppigt om på maven, når de er vågne, plejer at være nok til at det over tid forsvinder.

Børns udvikling 0-3/5 år

Vores børns udvikling ligger os forældre meget på sinde og blandt nybagte forældre er sammenligning med hvad de andres børn kan næsten uundgåeligt. Nedenstående links er tænkt som en rettesnor, men ikke en facitliste. Børn udvikler sig i forskelligt tempo. Nogle vil kunne tingene tidligere og andre måske lidt efter. Har du spørgsmål om Behandling af børn? Benyt Kontakt os eller book online

Barnets psykosociale og motoriske udvikling, 0-3 år

Er det noget du kunne tænke dig at høre mere om? I så fald vil vi bede dig Kontakt os på info@parkallefys.dk eller ringe til os på 86126060. Du kan også følge med på  Facebook eller/og  Instagram og/eller Linkedin