Behandling af børn

Behandling af børn

Behandling af børn

Selvom det heldigvis er sjældent at børn har brug for fysioterapeutisk behandling så kan de jo også komme til skade på forskellig vis.

Her på klinikken har vi mangeårig erfaring med at behandle og genoptræne børn

Et særligt specialområde er de helt små som ind imellem kun vil dreje til den ene side.

Dette benævnes ikke sjældent som torticollis hvilket det typisk ikke er. Det drejer sig som oftest om, at der er noget der bremser deres ellers normale ønske om, at bevæge sig. Det kan være sket under fødslen hvor de får en påvirkning på nakken, som vi voksne ville kalde et ”hold i nakken”.

Behandlingen er enkel og skånsom og ikke noget som barnet føler ubehag ved. På blid vis mobiliseres nakken og efter typisk 2-5 behandlinger drejer barnet hovedet frit til begge sider. Forældrene vil desuden blive instrueret i lejring når der skal soves og stimulering af naturligt bevægemønster.

Spædbørn

Kære Spædbørns familie

Tillykke med jeres lille nye😊

Som nybagte forældre er der nu et lille menneske som er blevet centrum i vores liv, og vi vil dem det aller- bedste. At føde kan være hårdt både for mor og barn. Ved fødslen kan der f.eks. opstå en lille blødning i en af de forreste halsmuskler eller måske får barnet belastet nakken.  Disse ting kan resultere i, at barnet måske er mere grædende eller blot ikke vil dreje hovedet fuldt til begge sider. Der kan så hurtigt opstå kranie skævhed i baghovedet.

Her på klinikken har vi stor erfaring med at afhjælpe disse tilstande og det kræver ikke ret mange behandlinger (typisk 3-5). Vi benytter blide teknikker og laser( til blødninger)  samt grundig instruktion til mor og far om hvad man kan gøre derhjemme.

Der findes også diagnosen Torticollis, som ikke sjældent bruges, hvis barnet ikke vil dreje til den ene side- det er dog yderst sjældent, at det er den det drejer sig om.

Flade baghoveder ses i dag også langt hyppigere end tidligere, idet det  frarådes at lade spædbørn sove på maven.  Hyppigt om på maven, når de er vågne, plejer at være nok til at det over tid forsvinder.

Børns udvikling 0-3/5 år

Vores børns udvikling ligger os forældre meget på sinde og blandt nybagte forældre er sammenligning med hvad de andres børn kan næsten uundgåeligt. Nedenstående links er tænkt som en rettesnor, men ikke en facitliste. Børn udvikler sig i forskelligt tempo.  Nogle vil kunne tingene tidligere og andre måske lidt efter. Har du spørgsmål om Behandling af børn? Tag venligst Kontakt os eller book online

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/boern/om-boern/boerns-udvikling/barnets-psykosociale-og-motoriske-udvikling-tjekliste-0-3-aar/

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/boern/sygdomme/vaekst-og-udvikling/boerns-udvikling-milepaele/