Udvidet lænderygundersøgelse

(ULRUS)

Hvad er det?

Siden 2012 har det været muligt for de praktiserende læger at henvise lænderygpatienter til en supplerende undersøgelse kaldet ”Udvidet lænderygundersøgelse (ULRUS)” hos en specialuddannet fysioterapeut.

Hvem er målgruppen?

Lægen kan henvise patienter, som har haft lænderygsmerter i mindst 14 dage og som samtidig har en øget risiko for udvikling af et langvarigt forløb. Disse risikofaktorer kan være nedsat funktionsniveau, højt smerteniveau, sygemelding, risiko for sygemelding og psykosociale påvirkninger.

Hvordan foregår det?

Ved en Udvidet lænderygundersøgelse (ULRUS) sættes der mere tid af til samtale og undersøgelse end normalt. Desuden skal patienten udfylde et spørgeskema før første konsultation, for at fysioterapeuten kan forberede sig bedst muligt.

Resultatet af udredningen gennemgås til slut med patienten og sammen udarbejdes der en plan for det videre forløb.

Hvem laver undersøgelsen?

Fysioterapeuten der udfører undersøgelsen er klinisk erfaren, har særlig efteruddannelse indenfor området og følger evidensbaseret standard for udredning og undersøgelse. Patienten er derfor sikret at få den udredning, som følger de nyeste anbefalinger inden for området.

Hvad koster det?

Prisen for udredningen følger de almindelige takster for fysioterapi og kan ses her Priser

Hvordan kan jeg få sådan en udredning?

Du skal kontakte din praktiserende læge, hvis du tænker at sådan en undersøgelse kunne være relevant for dig. Din læge vil så lave en henvisning til Udvidet lænderygundersøgelse (ULRUS). Derefter kontakter du klinikken og får en tid hos en fysioterapeut, der kan udføre undersøgelsen.

Husk at fortælle sekretæren når du booker tid, at det er til en Udvidet lænderygundersøgelse, så vi kan sætte ekstra tid af til dig.

Er det noget du kunne tænke dig at høre mere om? I så fald vil vi bede dig Kontakt os på info@parkallefys.dk eller ringe til os på 86126060. Du kan også følge med på  Facebook eller/og  Instagram og/eller Linkedin.