Bike Fit

Bikefit cykeltest for alle – øg glæden ved at cykle

Om du kører 5 km frem og tilbage på arbejde eller en tur på 200 km, så er fornøjelsen ved cykling det alt afgørende i mine øjne. Den glæde og velvære der gerne skulle være ved cykelturen, hænger meget sammen med hvor godt du sidder på din cyklen, men også om din krop er velfungerende og kan det som din kørerstil byder den.

Måske føler du dig ikke rigtig tilpas på din cykel, måske får du smerter i ryg, nakke, fødder, knæ eller hofter. Det kan også være du udtrættes på en måde som ikke passer med distancen. Det kan have generet dig i kortere eller længere tid, men skal ikke definere din cykling fremover.

Skader ved cykling er ikke så almindelige som i andre sportsgrene, men overbelastningsskader forekommer. Tidligere styrt, som de fleste cyklister nok har prøvet, enten selvforskyldt eller pga. andre kan også være en faktor.

Citat fra en far til to drenge på højt junior niveau i cykling:

”Vi har prøvet adskillige bikefits og brugt mange penge på igen, at få at forslag om at ændre frempind og sadelhøjde”

Her på Park Alléens Fysioterapi har vi taget udfordring op og gentænkt bikefit.

Ovenstående citat fra en samtale jeg havde fik mig til at tænke over hvordan bikefit kunne gribes an på en ny måde og til priser hvor alle kan være med. Sandheden er at ingens behov ikke er ens og nogen får løst problemet med måske få ændringer.

Så hvorfor Bikefit hos Park Alléens Fysioterapi?

Jeg har været motionscyklist i over 40 år, cykel selvbygger i 12 år og har arbejdet som fysioterapeut siden 1993.  Med baggrund i det, var det derfor særlig vigtigt for mig, at have mulighed kunne lave test på cyklen så naturtro som muligt. Det skulle helst føles som at cykle en tur ude på vejen også når det går op ad bakke.  Det ledte til en længere søgning efter en cykeltræner som kunne leve op til de krav.

Oreka 05, som valget faldt på, er revolutionerende på den måde at man kan bevæge sig næsten som kørte man en tur på vejen. Oreka 05 kan indstilles i belastning op til 2000 watt.  Vi råder desuden også over en stand til forhjulet så flere forskellige terrænniveauer kan testes.

Oreka 05 er gennemprøvet af professionelle cykelryttere og hold og bruges til træning og opvarmning op til løb. Jeg har selv kørt mange kilometer på den og synes det føles meget naturtro.

Hvad indeholder en bikefit cykeltest?

For dig som cykler til og fra arbejde eller skole og ev.t. korte ture bare for motionens skyld

Bikefit basis  (40 min)

Dybdegående samtale om oplevede problemer ved cykling. Grundig fysioterapeutisk undersøgelse af hele kroppen og opmåling af bækken ifht. korrekt sadelbredde– herunder mulige løsninger på smerter mv.

Gennemgang af cyklen og mulige ændringer – din cykel skal tilpasses dig så godt som muligt. Vi har forskellige sadeltyper, frempinde i flere længder som kan afprøves. For dig som bruger cyklen som motion eller på eliteplan

Bikefit plus (1t 30 min) – Obs. kræver cykel med udvendige gear!!

Som bikefit basis samt

Test på vores Oreka 05 som er revolutionerende på den måde at man kan bevæge sig som kørte man en tur på vejen. Oreka 05 kan indstilles i belastning op til 2000 watt.  Vi råder desuden også over en stand til forhjulet så flere forskellige terrænniveauer kan testes.

Der vil under testen fokuseres på kørerstil og afprøves forskellige kørestillinger, derudover optages der korte videoklip som illustration og dem får du naturligvis med.

Er det noget du kunne tænke dig at høre mere om? I så fald vil vi bede dig Kontakt os på info@parkallefys.dk eller ringe til os på 86126060. Du kan også følge med på  Facebook eller/og  Instagram og/eller Linkedin