Ryghold

Til alle, der har behov for/lyst til at få trænet ryggen. Du vil få arbejdet hele kroppen igennem med fokus på at styrke og stabilisere muskelkorsettet omkring ryggen/lænden. Vi træner bl.a. på store bolde og på måtter med vægte og elastikker.

Holdet er for dig, der gerne vil have sved på panden, men der vil i høj grad også være fokus på kvalitet frem for kvantitet. Gennem forløbet vil du bl.a. få en øget bevidsthed og optimering af din holdning og den måde du bevæger dig på til daglig. Der vil desuden indgå orientering om ryggens anatomi, hensynstagende foranstaltninger og ergonomisk vejledning. Der vil blive taget hensyn til den enkeltes problem.

Der er løbende tilmelding på holdet. Du vil før den første holdtime blive henvist til en tid hos den fysioterapeut, der har holdet. Her vil du bl.a. blive grundigt undersøgt, blive introduceret til grundprincipperne indenfor det enkelte hold og der vil være en mål-samtale. Dette er med til at sikre kvaliteten af din træning, når du kommer på holdet.

Ryghold tirsdag kl. 16-17

Træningen lægger vægt på at styrke stabiliteten i maven og lænden samtidig med, at der vil være fokus på de naturlige bevægemønstre. Store bolde, måtter, vægte og elastikker er de primære redskaber, der bruges under træningen, og du vil derfor få arbejdet hele kroppen igennem.

Træningen vil især koncentrere sig om de små dybtliggende mave– og rygmuskler, som er med til at give stabilitet ved almindelig gøremål i løbet af dagen, samt de store globale muskelgrupper, som indirekte giver stabilitet i ryggen.
Ligeledes vil der også indgå udspændning af muskulaturen i og omkring nedre ryg og bækken, da en tidligere rygskade oftest vil give en form for dysfunktion i form af nedsat bevægelighed.

Hvorom alt er, er holdet for dig, der ønsker en øget bevidsthed og optimering af din holdning og den måde, du bevæger dig på til daglig. Du vil med garanti få sved på panden, men fokus vil være på kvalitet frem for kvantitet. Der vil desuden også indgå orientering om ryggens anatomi, hensynstagende foranstaltninger og ergonomisk vejledning.

Du vil før din første holdtime blive henvist til en tid hos den fysioterapeut, der har holdet. Her vil du bl.a. blive grundigt undersøgt, blive introduceret til grundprincipperne indenfor det enkelte hold og der vil være en mål-samtale. Dette er med til at sikre kvaliteten af din træning, når du kommer på holdet.